News

Schjødt styrker sjømatsatsingen med ny partner

Published:

Eirik Wold Sund. Photo.

Strategisk viktig rekruttering for firmaets fiskeri- og havbruksgruppe

Eirik Wold Sund blir partner i Advokatfirmaet Schjødt når han har fullført arbeidet med sin doktorgrad. Eirik regnes som en av landets fremste jurister innen fiskeri- og havbruksrett, og har et stort nettverk innen næringen. Dette er en viktig rekruttering med tanke på firmaets fiskeri- og havbrukssatsing.

- Med Eirik har vi fått den kandidaten som sto øverst på ønskelisten vår. Vi ser frem til at hans erfaring og ekspertise skal komme våre klienter til gode. At Eirik vender tilbake til Schjødt, bidrar til å styrke vår posisjon som et av de fremste advokatfirmaene innen fiskeri og havbruk, sier Tore Fjørtoft, som leder Schjødts fiskeri- og havbruksgruppe.

Eirik Wold Sund har i en årrekke arbeidet tett på sjømatnæringen både som advokat, forsker og utreder for Nærings- og fiskeridepartementet. Tross sin unge alder har han en imponerende CV med erfaring fra blant annet Schjødt, Justisdepartementets lovavdeling og Universitetet i Oslo. Han er nå i sluttfasen med sin doktoravhandling om et emne i skjæringsfeltet mellom kontraktsrett og havbruksrett. 

Ledende på fiskeri- og havbruksrett

Eirik har spisskompetanse i fiskeri- og havbruksrett og tilgrensende disipliner. Han er blant annet forfatter av kommentarutgaven til akvakulturloven, og har skrevet en omfattende fagartikkel om tillatelser til kommersielt fiske. Han har blitt benyttet som konsulent av Nærings- og fiskeridepartementet til å utrede havbruksrettslige spørsmål, og har også ledet arbeidet med utredningen av myndighetsorganiseringen i havbruksforvaltningen ved Nordisk institutt for sjørett ved Universitetet i Oslo. 

Schjødt har et sterkt miljø innen fiskeri- og havbruksrett, og Eirik blir viktig i firmaets videre satsing. Han blir en del av fiskeri- og havbruksgruppen ved kontoret i Oslo, men vil betjene klienter langs hele kysten.

For mer informasjon, vennligst kontakt: