Event

Konsernjuristseminaret høsten 2024

Blurry picture of people walking in an office

Vi inviterer til konsernjuristseminar 29. oktober i Stavanger. Vi kan friste med praktiske nyheter fra selskapsretten, diskusjon om hvor grensene for ytringsfriheten i arbeidsforhold går og innspill til et forsømt kontraktsrettslig tema - tvisteløsningsklausulene.
 
Den grunnlovfestede ytringsfriheten setter grenser for arbeidsgivers handlingsrom overfor ansatte som på fritiden ytrer seg i strid med virksomhetens interesser. Det samme gjelder demonstrasjonsfriheten, som gir enhver rett til å delta i fredelige demonstrasjoner for politiske temaer man tror på – også der det strider mot arbeidsgivers interesser. Vi gir en innføring i grensene for arbeidstakers ytringsfrihet og handlingsrommet til arbeidsgiver i spennet mellom lojalitetsplikten overfor arbeidsgiver og ytringsfriheten.
 
Generalforsamlingens adgang til å utpeke styremedlemmer i aksjeselskaper har fått en ny ramme gjennom reglene om kjønnssammensetning. Vi ser nærmere på disse og oppsummerer reglene som påvirker styresammensetningen. Vi vil også se nærmere på hvilke muligheter man har til å tvangsfullbyrde stemmerettsforpliktelser i aksjonæravtaler i lys av Høyesteretts prinsipielle avklaringer i HR-2023-782, samt hvilket ansvar styremedlemmer har overfor investorer i rettede emisjoner.
 
I forbindelse med gjennomgangen av tvisteløsningsklausuler gir vi dessuten nyttige innspill for valget mellom voldgift og ordinære domstoler.

 

Påmeldingfrist 18. oktober.

Om du skulle ha meldt deg på, men må melde avbud så send en kort mail til haga@schjodt.com

Program

08:30 - 09:00Frokost/mingling 09:00 - 09:30Nytt i selskapsretten 09:30 - 10:00Tvisteløsningsklausulene er viktigere enn du tror. Obligatorisk mekling? Voldgift eller ordinære domstoler: Hva bør man velge når? 10:15 - 11:00Ytringsfrihet i arbeidsforhold. Arbeidstaker i uken, aktivist i helgen – hvor går grensen?
Påmelding

Foredragsholdere